Sveriges neutralitet i framtiden

 

Sveriges neutralitet skulle kunna utvecklas till att få en ännu djupare innebörd än vad den har idag.

Idag undergrävs vår neutralitet av olika intressen bland annat NATO men också olika ekonomiska och politiska agendor.

Att vara neutral kan ha en lugnande effekt på de som hetsar mot varandra, detta borde Sverige fördjupa så att vi kan framstå som ett ideal för resten av världen.

Som det är nu börjar vi tappa fokus då vi inte vill ta de steg som kan ta oss till nästa nivå. Sverige famlar istället i mörkret och vi vet vem som gömmer sig där. Inte är det de som står för något gott för alla.

 

 

Sverige är ett litet land i världen men vi ska inte underskatta dess roll. Tallkottskörteln är en liten del av människokroppen men har en betydande roll när vi vänder vårt medvetande till själen.

Om Sverige skulle utveckla sin själsliga influens så skulle också neutraliteten fördjupas på ett sätt som nu är svårt att föreställa sig.

Själen har inget med de religioner vi ser i världen idag, de är allt annat än neutrala. Vi behöver inte religionerna längre för att bygga ett samhälle baserat på respekt för allt levande.

Vi behöver uppleva vår egen själ inom oss. Detta är vad som kan förändra världen, allt annat är ställningstagande FÖR eller MOT.

I en värld som gungar kraftigt och där vi rusar mot konflikter behövs inte ”ställningstagande” utan neutral energi, själslig energi för att visa vägen ut ur fällan.

Det finns andliga lärare som säger att Sverige är jordens motsvarighet till ”tredje ögat” i människan. Detta betyder på ett mystisk sätt att vi verkligen har en uppgift att fördjupa vår neutralitet och sluta att flamsa hit och dit!

Sverige måste finna den neutrala själs energin och låta denna genomsyra landets handlande.

 

 

The light of the body is the eye: if therefore thine eye be single, thy whole body shall be full of light.

But if thine eye be evil, thy whole body shall be full of darkness. If therefore the light that is in thee be darkness, how great is that darkness!

No man can serve two masters: for either he will hate the one, and love the other; or else he will hold to the one, and despise the other. Ye cannot serve God and mammon.

Matthew 6:22-24 King James Version

 

 

 


 

Kommentera här: