Building back better

 

Building back better” är en av de nya fraser som är inne ibland politiker och andra som vill påverka människa och samhälle. Ofta är det något forum, tankesmedja eller annan sammanslutning som skapar en fras som klingar bra i politiker, media och befolkningens öron, och då i den ordningen, befolkningen inte har så mycket att säga till om hur världens roder sätts.

Det lustiga i detta sammanhang är att de som använder ”Building back better” har inte drabbats av någon form av katastrof, deras värld har inte rasat, än i alla fall. Det är snarare så att idén som ligger bakom, deras idealsamhälle ännu inte infunnit sig.

Reset är också ett av dessa ord som dyker upp i skiftande sammanhang. Tanken att världen behöver en omstart kanske delas av många olika läger men när tittar närmare på de som ligger bakom så förstår man ganska så snabbt att det är vi befolkningen som ska skakas om så att vi går med på nästa steg i denna elitklubbs formande av världen.

The whole COVID-19 period has exploded so many myths that any thought of a return to our previous imperfect incarnation is unpalatable and there is commitment from leaders across the system to protect some of the gains that have been achieved.”-NHS Reset: Exploding the myths of health and care, Kate Shields (chief executive of Royal Cornwall Hospitals NHS Trust)

 

     Prince Charles och Evelyn de Rothschild. Det är inte många som kan sätta pekfingret i bröstkorgen på en kunglighet.
 

De promotar en skrämmande tanke; vi kommer aldrig inte gå tillbaka till det normala igen, vi kommer inte släppas ur Covid-19s grepp förrän de fått igenom sina förändringar i samhället. Eller rättare sagt,detta är det nya normala, vi kommer aldrig mer släppas ur greppet de tagit på världen.

Precis som de säger – detta med Covid-19 är en fantastik möjlighet att omforma samhället.

"Mycket har sagts om möjligheterna till en omstart (Reset) som COVID-19 ger oss. Vi kan omstarta (Reset) specifika industrier (såsom flyg, hälso- och sjukvård och energi); hur finansiella system fungerar hur vi hanterar klimatförändringar; och även vilken typ av kapitalism vi väljer. Vi kan föreställa oss en annan värld, där vi kan klara av att hålla oss till FN: s vision av hållbara utvecklingsmål (SDG) och vara kollektivt framgångsrika, om vi börjar börja från grunden med de lärdomar vi fått från pandemin." CB Bhattacharya, World Economic Forum

 

 

Ord och fraser kan användas på samma sätt som när man inom magi säger sig ladda ord med magi och skapa en besvärjelse. Man fyller besvärjelsen med en intention och ger den en subtil energiladdning. Så vi skulle kunna se ”The Great Reset” och ”Building back better” som magiska formler med betydelser som vid en ytlig undersökning inte avslöjar sig. Detta är tricket med magi, helst ska det inte kunna avslöjas av dem som ska drabbas.

What the fourth industrial revolution will lead to is a fusion of our physical, digital and biological identity,” Klaus Schwab

Rudolf Steiner talade under en serie föredrag i slutet på 1919 i för honom ovanligt poetiska ordalag, om ett väsen, Ahriman, som skulle inkarnera in i människans värld. Steiner placerar denna inkarnation i kontext av en ”kosmisk triad” som inkluderar, Lucifer, Kristus och Ahriman vilka alla spelar en signifikant roll i människans utveckling. Detta citat ger en aning om vad Steiner menade att Ahrimans påverkan är i vår tid.

Han är intensivt intresserad av att ge män Kemi, fysik, biologi med mera, så som de är presenterade idag med alla dess anmärkningsvärda effekter, men han är också intresserad av vi tror att dessa (vetenskapliga upptäckter) är absoluta sanningar och inte enbart åsikter och aspekter av desamma, som ett fotografi. Ifall du ta ett foto på ett träd från en sida så kan detta ge en korrekt bild av trädet, men ändå ger det inte en bild av hela trädet. Ifall du fotograferar trädet från alla dess fyra sidor så kan du få en bild av hur trädet ser ut. Att dölja för mänskligheten att man i modern intellektuell, rationalistisk vetenskap med dess tillskott av en vidskeplig empirism har att göra med en stor illusion, ett bedrägeri - att människan inte ska erkänna detta är av största möjliga intresse för Ahriman.”

 

 

Vi kan tycka vad vi vill om andevetenskap men faktum är att inkarnationen av deras Nya Världsordning är ännu inte fulländad. Det har tjatats om denna nya världsordning i årtionden av personer som; Joe Biden, George HW Bush, George W. Bush, Mikhail Gorbachev, Henry Kissinger, David Rockefeller, Nelson Rockefeller,Richard Nixon, Tony Blair, Robert Kennedy, John Kerry, Nancy Pelosi, Gary Hart, David Gergen, M. C. Alexander, Nicholas Murray Butler, Mikheil Saakashvili, Gordon Brown, Bill Clinton, Nicolas Sarkozy......

Nu är det nya frontfigurer som promotar en ny magiskt trollformell

Naturligtvis så använder de frasen ”en ny världsordning” och ”Building back better” för att poängtera hur världen ska styras. Tyvärr så är dessa individer som på olika sätt vill styra världen mot fred inte kapabla till detta, det är den typ av medvetande som de besitter som tagit oss in i den röra som vi nu befinner oss i. Vi vet inte vad fred är, fred är ett tillstånd som vi har inom oss i första hand.

Den agenda som ”Den nya världsordningen”, ”The Great Reset” försöker skapa är inte vägen mot fred och välstånd, inte för 99% av befolkningen i alla fall. Och detta trots den enorma tekniska utvecklingen som pågår. Våra framsteg gagnar inte den själsliga utvecklingen, utan är på väg att ersätta den med en tro på att tekniken ska göra det fysiska, tredimensionella medvetandet oövervinnlig och odödligt.

The dragon-like serpent-form of Ahriman winds its way among the human beings shining in the astral light and tries to ensnare and embrace them, to draw them down into the realm of half-conscious sleep and dreams. Then, caught in this web of illusion, they would become world-dreamers, and in this condition they would be a prey to the Ahrimanic powers. All this has significance for the cosmos also. Rudolf Steiner, Four Seasons and the Archangels

Inspiration och källor::

https://www.weforum.org/agenda/2020/07/to-build-back-better-we-must-reinvent-capitalism-heres-how/

https://www.passblue.com/2019/07/23/as-the-sdgs-falter-the-un-turns-to-the-rich-and-famous/

https://www.nhsconfed.org/blog/2020/07/exploding-the-myths-of-health-and-care

http://threeman.org/?p=2905

https://www.weforum.org/agenda/2020/05/the-covid-19-reset-sustainability/

https://www.cnbc.com/2020/09/22/prince-charles-calls-for-a-marshall-like-plan-for-the-planet.html

Deutsche Bank Wants An Eco-Dictatorship!: https://www.youtube.com/watch?v=fEEkTGyOB8c

HIJACKED -The Great Reset: https://www.youtube.com/watch?v=5xaSbeXm87M

Rudolf Steiner-Secret Brotherhoods: And the Mystery of the Humandouble

Rudolf Steiner- The Influences of Lucifer and Ahriman: Human Responsibility for the Earth